Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «kite»

Cerca el terme al Termcat

1 de 11 de 11 termes 

kite m.

Amb un estel (*kite*) i una taula de surf, Gisela Pulido vola i s'enlaira guiada pels vents.

DiR Emotions - 1/7/2010

kite m.

La sortida tindrà com a activitats principals una ruta amb stand up paddle (SUP) i un minicurs de *kite* on podrem tenir les primeres experiències amb els estels, el vent i el mar.

Claror - 31/5/2011

kiteboard m.

Ell la va convertir en un instrument d’entrenament per a tot tipus d’esports de lliscament a causa de la seva semblança, com ara surf, wakeboard, *kiteboard*, skate, esquí i snowboard, entre d’altres.

DiR Emotions - 1/1/2012

kitesurf m.

El migcampista del Barça Xavi Hernández, l'atleta Natalia Rodríguez i Gisela Pulido, sis vegades campiona de *kitesurf* , rebran l'11 de gener els premis com a millors esportistes catalans del 2009 en una gala que es farà a l'Institut Nacional d'Educació

Avui - 9/1/2010

kitesurf m.

Ets rècord Guinness com a campiona del món més jove, has guanyat sis mundials més, tens una escola de *kitesurf* amb el teu nom...

DiR Emotions - 1/7/2010

kitesurf m.

Dins del món de la vela hi ha la lleugera, que inclou des de la navegació individual amb una taula (windsurf i *kitesurf*) o amb embarcacions tipus 420, làser, patí de vela o hobbiecat, fins a embarcacions més grans amb patró i tripulant, com el 470.

Claror - 31/5/2011

kitesurf m.

Segons Infosa, el primer incident es va produir divendres passat , quan un practicant de surf d'estel (*kitesurf*) es va quedar enganxat en els cables de la instal·lació elèctrica.

EbreDigital - 25/6/2011

kitesurf m.

Petardejar és més perillós que el *kitesurf* perquè poden esclatar-te els timpans i se't pot encedre la roba o el balcó [...].

El Periódico (català) - 3/7/2011

kitesurf m.

Semblava que el *kitesurf* o el wakeboard l'havien condemnat a l'oblit, però el windsurf torna a enganxar a molta gent.

DiR Emotions - 1/9/2011

kitesurfer f.

Com és el dia d'una *kitesurfer* de 16 anys?

DiR Emotions - 1/7/2010

kitesurfer m. i f.

La platja de Saint Kilda és la més famosa de Melbourne i la més popular entre *kitesurfers*.

Diari ARA - 1/3/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa