Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «BIOECO ACTUAL»

Termes de 31 a 37 d'un total de 37

re-avaluació f.

La *re-avaluació* es va produir el 2012, però es va posposar fins el 2015.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

redirigir v. tr

La base del pensament és fonamental per *redirigir* el camí de l'homo que s'autodetermina doblement savi i aquest passa per reemplaçar el pensament antropocèntric pel biocèntric.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

remineralitzar v. tr

Lleugera i *remineralitzant*, aquesta sopa és ideal per a aquells dies que tenim poc temps i no és el moment de posar-nos a cuinar un plat de llarga elaboració.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

reorientar v. tr

Una organització amb seu a Saragossa que lluita per canviar el model econòmic de la nostra societat i *reorientar*-lo cap a una fórmula respectuosa amb el medi ambient i sostenible.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

snack m.

Deliciosos i cruixents *snacks* de BioArtesa, elaborats amb ingredients de la màxima qualitat procedents dem l'agricultura ecològica.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

vegà vegana m. i f.

Producte sense sucre afegit i apte per a *vegans*.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

vegà vegana m. i f.

Producte sense sucre afegit i apte per a *vegans*.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

Primer Anterior Se
Primer Anterior

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa