Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Sabor...»

Termes de 21 a 30 d'un total de 77

erwtensoep f.

Una de les receptes més preuades és l'*erwtensoep*, una saborosa sopa elaborada amb pèsols, verdures i carn de porc, ideal per entrar en calor els dies més freds.

Sabor... - 1/3/2016

foie m.

Amanida d'espinacs, taronja i *foie*.

Sabor... - 1/3/2016

formatge blau m.

Pica *formatge blau* (30g) i barreja'l bé amb el mascarpone (100g) i amb la meitat de les verduretes del sofregit (recepta base) i de la polpa de la patata reservada.

Sabor... - 1/3/2016

franquiciat -ada adj.

Amb el model *franquiciat*, la nostra companyia ha inaugurat nous supermercats a localitats on encara no tenia presència.

Sabor... - 1/3/2016

germinat m.

Col·loca els dauets de remolatxa, les tires de pastanaga i els *germinats*.

Sabor... - 1/3/2016

gigli m. pl.

Cou els *gigli* amb abundant aigua amb sal fins que estiguin al dente, uns 7 minuts, i talla'ls.

Sabor... - 1/3/2016

glacejat m.

Per preparar el *glacejat*, col·loca la clara d'ou en un bol i comença a batre-la amb una cullera (o espàtula) a mà o amb una batedora a baixa velocitat.

Sabor... - 1/3/2016

gourmet m.

Còctel & *gourmet*. Atreveix-te amb una caipirinha amb fruita de la passió.

Sabor... - 1/3/2016

guacamole m.

Per al *guacamole*, pela l'alvocat, treu-li el pinyol central i aixafa la polpa amb l'ajut d'una forquilla.

Sabor... - 1/3/2016

gurmet adj.

Velarte ofereix una nova gamma d'snacks de pa elaborats amb ingredients *gurmet*.

Sabor... - 1/3/2016

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa