Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Sabor...»

Termes de 31 a 40 d'un total de 77

hipoal·lergogen -ògena adj.

És molt important que sigui un producte *hipoal·lergogen* i que ofereixi la protecció que necessita la pell dels més petits.

Sabor... - 1/3/2016

kilim m.

Si ho apliquem a la catifa, per exemple, mentre a Europa o a Amèrica el *kilim* té una gran popularitat i agrada molt, als asiàtics no els desperta cap interès.

Sabor... - 1/3/2016

maltodextrina f.

El seu contingut en *maltodextrines* facilita una alliberació lenta de la glucosa, cosa que evita hiperglucèmies i hipoglucèmies reactives.

Sabor... - 1/3/2016

maridar v. tr

Et proposem tres combinacions de sabors que *mariden* a la perfecció.

Sabor... - 1/3/2016

mascarpone m.

Pica formatge blau (30g) i barreja'l bé amb el *mascarpone* (100g) i amb la meitat de les verduretes del sofregit (recepta base) i de la polpa de la patata reservada.

Sabor... - 1/3/2016

meat adj.

Si a casa tens tant seguidors *meat* com "veg", no et preocupis.

Sabor... - 1/3/2016

mimolette m.

I, evidentment, en parlar de gastronomia holandesa no podem oblidar els seus formatges, com l'edam, el gouda o el *mimolette*, així com le seves excel·lents cerveses, entre les quals es troben varietats per a tots els gustos.

Sabor... - 1/3/2016

mixer m.

El seu gust suau, equilibrat i una mica amarg, fa que, com a *mixer*, no emmascari el to aromàtic dels destil·lats amb els quals es combina.

Sabor... - 1/3/2016

mother-friendly adj.

A més, es tracta d'una cervesa 0,0 *mother-friendly*, ideal per consumir durant l'embaràs i la lactància, perquè permet seguir gaudint del plaer de prendre una cervesa renunciant a l'alcohol, però aportant, al mateix temps, tota una sèrie d'avantatges.

Sabor... - 1/3/2016

multicanalitat f.

Caprabo reforça la *multicanalitat* dels seus serveis de venda i s'adapta a les noves demandes del consumidor, per facilitar-li al màxim les seves compres.

Sabor... - 1/3/2016

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa