Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Sabor...»

Termes de 51 a 60 d'un total de 77

pico de gallo m.

Per als *picos de gallo*, talla el tomàquet i la ceba tendra a dauets.

Sabor... - 1/3/2016

precuinat m.

Tot seguit, trobaríem la llet i els productes lactics, fruites, *precuinats*, verdures i hortalisses i begudes sense alcohol.

Sabor... - 1/3/2016

preescalfar v. tr

*Preescalfa* el forn a 180 ºC (escalfor a dalt i a baix).

Sabor... - 1/3/2016

premium adj.

Aquesta tònica *premium* de la línia Schweppes Heritage és una aliada perfecta per als amants del gintònic més exòtic, ja que suma les essències de l'Índia i de l'Àfrica.

Sabor... - 1/3/2016

programa pilot m.

Els xefs ja han anunciat que el seu primer projecte serà un *programa pilot* relacionat amb el sector agrícola i la transformació d'aliments a Nigèria, per ajudar a treure més profit de les collites i a conservar millor els productes.

Sabor... - 1/3/2016

protagonista adj.

De ser una beguda de segona, ha passat a tenir un paper *protagonista*.

Sabor... - 1/3/2016

qualitat-preu f.

És una tònica amb relació *qualitat-preu* excel·lent.

Sabor... - 1/3/2016

reserva adj.

Un envelliment prolongat aporta una bona estructura a aquest cava *reserva*, que li permet enfrontar-se amb èxit al toc fumat dels pèsols.

Sabor... - 1/3/2016

running m.

Per aquesta raó, ha entrat de ple en el món del *running*.

Sabor... - 1/3/2016

salmorejo m.

Per al *salmorejo*, tritura els tomàquets amb l'all, la sal i el pebre dolç i munta-ho amb l'oli d'oliva fins a aconseguir una textura fina.

Sabor... - 1/3/2016

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa