Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «Sabor...»

Termes de 61 a 70 d'un total de 77

secret m.

El *secret* ibèric és una de les parts més grasses més saboroses del porc.

Sabor... - 1/3/2016

semigras -grassa adj.

Catalogat com a peix *semigras*, el rèmol és ric en proteïnes de molt bona qualitat.

Sabor... - 1/3/2016

shopping m.

Consells per cuidar la pell dels nadons i *shopping* amb els millors productes.

Sabor... - 1/3/2016

snack m.

Velarte ofereix una nova gamma d'*snacks* de pa elaborats amb ingredients gurmet.

Sabor... - 1/3/2016

stroopwafel f.

També destaca el boerenkool, elaborat amb col cuita, patata, cansalada i salsitxa fumada, o les clàssiques galetes i tipus gofra, conegudes com *stroopwafels*.

Sabor... - 1/3/2016

syrah m.

DO Montsant Portal del Montsant Garnatxa, carinyena i *syrah*.

Sabor... - 1/3/2016

teòrico-pràctic -a adj.

Caprabo ha arribat a un acord amb l'Asociación de Oncología Integrativa per organitzar una sèrie de tallers familiars *teòrico-pràctics* de cuina per a nens amb càncer.

Sabor... - 1/3/2016

tomàquet cherry m.

Seguidament, incorpora els *tomàquets cherry* amb el comí i deixa-ho coure durant 3 minuts a foc lent.

Sabor... - 1/3/2016

torrija f.

Ja sigui seguint la recepta típica de les àvies o donant-li un toc més modern i sofisticat, les *torrijas* sempre estan boníssimes.

Sabor... - 1/3/2016

tortilla f.

Les *tortilles* Nagual s'elaboren amb farina de blat de moro blanc nixtamalitzat i no transgènic, seguint la recepta tradicional mexicana.

Sabor... - 1/3/2016

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa