Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «off»

Cerca el terme al Termcat

1 de 32 de 32 termes 

off m.

A més d'informació sobre els espectacles de Broadway i el seu *off*, el web s'enriqueix amb les aportacions de crítics reconeguts i de corresponsals d'altres ciutats nord-americanes.

Teatre BCN - 1/2/2010

off adj.

hi apareixien les icones que indiquen bombeta on, bombeta *off*, ventilador, programa per pintar

La Vanguardia - 5/2/2016

off de record loc.

Així ho explica un portaven, que desdenya revelar la seva identitat, fins i tot *off de record*.

El Periódico (català) - 14/1/2013

off line adj.

Si ho fas molt malament *off line*, a la xarxa ho faràs igual de malament.

Avui - 3/2/2013

off road m.

Per poder veure els pilots en acció s'habilitarà un circuit de terra per a aquesta prova, organitzada pel Moto Club Roquetes, que tractarà d'apropar al territori els pilots de l'*off road*, tant d'enduro, com de motocròs.

EbreDigital - 5/8/2013

off the record m.

Alguns mitjans francesos han decidit trencar l’*off the record*–declaracions protegides per la confidencialitat– per revelar la inoportuna comparació de Sarkozy al ser interrogat sobre la seva implicació en el cas.

El Periódico (català) - 26/11/2010

off the record loc.

La conversa, segons havia especificat ell mateix, era *off the record*.

La Vanguardia - 25/1/2012

off the record loc.

El futbolista, que no sabia que l'estaven gravant, analitza *off the record* el comportament dels jugadors del Reial Madrid.

Diari ARA - 31/1/2012

off the record loc.

*Off the record*, entre les taules de premsa, el dirigent d'ICV-EUiA mantenien l'euforia.

Avui - 26/11/2012

off the record loc.

[...] això sí, la majoria *off the record* o per plomes amigues interposades.

El Periódico (català) - 19/2/2015

off the record loc.

Quan parles amb els cuiners *off the record*, et poden fins i tot donar el nom d'algun xef en actiu que en va ple tot el dia.

El País - 3/2/2016

off the record loc.

L’escriptora Suki Kim, nord-americana nascuda a Corea del Sud i autora d’una crònica sobre Corea del Nord –Sin ti no hay nosotros (Blackie Books)–, que també era present en el ja famós congrés de Brisbane, va dir, si bé que pel que sembla *off the record*

La Vanguardia - 29/10/2016

offline adj.

I que si necessitem més informació sobre embaràs i educació maternal consultem webs o grups com l'Associació Catalana de Llevadores, l'Associació de Comares de la Comunitat Valenciana, Iniciativa para la Humanización de la Asistencia al Nacimiento, Alba L

Diari ARA - 20/4/2013

offline adj.

Així es desprèn d'un estudi, portat a terme pel comparador de productes financers Bankimia, en què s'han analitzat les comissions màximes que cobren les principals entitats *offline* i online que operen a Espanya.

El Periódico (català) - 3/9/2013

offline adj.

Segons l’expert, “està demostrat que el canal online ajudarà a vendre més *offline*”.

Diari ARA - 9/2/2015

offline adj.

Malgrat que bona part de la nostra existència es documenta al núvol, existeix la pulsió de portar aquests bocins de vida a suports físics, a compartir-los i conservar-los també *offline*.

Diari ARA - 9/11/2015

offline adv.

Com promocionar on i *offline* les teves aplicacions mòbils?

Barcelona Activa Cibernàrium - 1/4/2016

offline adj.

Veient el nombre de seguidors, la parella va ampliar l'oferta amb xapes i tasses i, al cap d'un any, va fer el salt al món *offline*.

La Vanguardia - 6/8/2016

offline adj.

Els clients freqüents d’Amazon tenen un al·licient més per abonar-se al servei Premium, ja que ara inclou també el vídeo. Permet el consum *offline*.

Diari ARA - 15/12/2016

off-road adj.

Conducció *off-road*.

El Punt - País Valencià - 10/12/2011

off-road adj.

[...] el control de descens per a conducció *off-road*.

Diari ARA - 11/6/2016

offshore adj.

Tenim el 25% de l'energia eòlica *offshore* i el 10% per aprofitar l'energia de les onades.

El Periódico (català) - 17/2/2012

offshore adj.

S'equivoca Jorge Fernández Díaz quan afirma que ha estat incapaç de localitzar l'origen de la filtració de l'esborrany de la UDEF sobre els suposats comptes *offshore* del president Artur Mas i de la família Pujol.

El triangle - 15/3/2013

offshore adj.

El seu important patrimoni financer està escampat en múltiples paradisos *offshore*: Luxemburg, les Caiman, Panamà, les illes Verges Britàniques... si bé va procedir fa dos anys a la seva regularització fiscal.

El triangle - 31/5/2013

offshore adj.

Quan encara està paint la informació dels papers de Panamà, en els quals cada dia apareixen noves personalitats vinculades a empreses *offshore*, la Comissió Europea va anunciar ahir la seva proposta per obligar les multinacionals a publicar quants impost

Diari ARA - 13/4/2016

offshore adj.

Resumint: trobem a dalt de tot de la piràmide de la política una casta de servidors públics que han deixat de treballar al servei de la societat que representen i fan servir el seu poder per argumentar el benefici privat, el propi i el dels seus amos *off

Diari ARA - 17/4/2016

offshore f.

El cinisme dominant dóna per fet que aquells que no fem trampes al fisc o no tenim una *offshore* a Panamà és perquè no podem.

La Vanguardia - 18/4/2016

offshore adj.

Tots hem après què significa una empresa *offshore*, és a dir, una companyia registrada en un país considerat paradís fiscal en el qual no realitza activitat, però que permet al titular avantatges fiscals, protecció d'actius i confidencialitat de dades.

La Vanguardia - 8/5/2016

offshore adj.

Malgrat que el director de Société Générale va declarar el 2012 que l'entitat havia tancat totes les seves activitats en paradisos fiscals, els papers de Panamà van revelar aquest any que el banc té un miler de societats *offshore* a Panamà.

La Vanguardia - 8/6/2016

offshore adj.

Una altra opció pot ser traslladar els diners a una altra jurisdicció, tot i que Cinca recorda que es tracta d’un procés que no només està seguint Andorra, sinó tots els països que tenien places financeres amb un component *offshore*.

Diari ARA - 23/11/2016

off-shore adj.

La majoria del pressupost es va destinar al desenvolupament de projectes d'eòlica *off-shore*, generació neta i a noves tecnologies i models de negoci.

La Vanguardia - 25/2/2014

offshoreleak m.

Un seguit de petites victòries -els *offshoreleaks*, Xinaleaks, Luxleaks, Panamaleaks, etcètera-leaks- acaben sempre -i sense remei- en una nova derrota final.

Diari ARA - 17/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa