Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat «BIOECO ACTUAL»

Termes de 11 a 20 d'un total de 37

co-habitatge m.

De la preocupació per aquests temes sorgeixen les anomenades comunitats intencionals i de *co-habitatge*, caracteritzades per un fort component holístic.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

comunitat intencional f.

De la preocupació per aquests temes sorgeixen les anomenades *comunitats intencionals* i de co-habitatge, caracteritzades per un fort component holístic.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

crespillo m.

Podem triar entre tres sabors: *crespillos* amb llavors de cànem, crespillos amb pipes de gira-sol i sèsam i crespillos amb all i tomàquet.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

econatural adj.

El creixement de la cosmètica *econatural* al nostre país s'està fent notar en centres de bellesa, consultes de terapeutes i balnearis.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

ecovila f.

L'astrofísic Robert Gilman esmenta i defineix el terme *ecovila*, com un assentament humà, concebut a escala humana, que inclou tot els aspectes importants per a la vida, que dóna suport a formes saludables de desenvolupament i que pot persistir indefinid

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

electroestètica f.

La voràgine diària, l'excés de tòxics en la cosmètica convencional, i la fredor de tècniques invasives, com les màquines d'*electroestètica*, ens porten a buscar una alternativa sana.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

escanda f.

Flocs molt fins de civada integral, espelta integral, *escanda* integral, pomes, panses sultanes i avellanes torrades.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

fibromiàlgia f.

Desordres del sistema neuroimmunològic: síndrome de fatiga crònica, *fibromiàlgia* i esclerosi múltiple.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

glifosat m.

Com a component principal de l'herbicida d'ampli espectre número u en vendes Roundup i en molts altres pesticides, el *glifosat* es troba a tot el món.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

grimpada f.

Després d'una curta *grimpada*, arribarem a la gruta Paradís que el comte Russell va excavar a pocs metres del cim.

BIOECO ACTUAL - 1/1/2015

Primer Anterior Se
Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa