Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «e»

701 de 800 de 868 termes 

euskera m. [+]

Les televisions emeten la sortida de la presó d’Arnaldo Otegi però, quan comença aparlar en *euskera*, no hi ha traducció simultània i esperen que faci el seu discurs en castellà.

La Vanguardia - 3/3/2016

eusocial adj.

Un grup internacional d'investigadors ha seqüenciat la part activa del genoma, el transcriptoma, de vespes primitivament *eusocials*, caracteritzades per una cura cooperativa de les cries i una divisió en castes reproductives i castes estèrils.

El·lipse - 1/3/2013

eutanàsic -a adj.

Jo crec que la nostra estabilitat actual no és més que un "tantsemenfotisme" *eutanàsic*, i que una sacsejada política ens convé moltíssim.

Avui - 13/2/2010

evadit m.

Els Mossos d'Esquadra ara busquen l'*evadit*.

La Vanguardia - 3/5/2013

event m. [+]

L'alcalde Ballesteros portava anys reclamant-los i, només quan ha amenaçat de renunciar a l'*event*, s'ha obert la caixa.

Diari ARA - 11/6/2016

evolucionar v. tr

Cal mantenir el model, però *evolucionant*-lo, i la clau de l'èxit serà fitxar els jugadors adequats per a la manera com es vol jugar.

El Punt - 1/6/2016

ewe m.

Les 142 intervencions dels intèrprets van ser traduccions dels idiomes polonès, ucraïnès, xec, romanès, alemany, anglès, holandès, i llengües específiques del sud del Sàhara oriental (àkan, *ewe*) i de la península indopakistanesa (hindi, panjabi).

El Punt - 11/2/2016

ex m.

L'*ex* del São Paulo va ser fitxat a corre-cuita un cop la FIFA va ratificar la sanció a l'agost.

La Vanguardia - 31/12/2014

ex novo loc. [+]

Amb una recessió en plaça, unes finances públiques tocades i unes autoritats autonòmiques més aviat conreades en Els Pastorets , construir *ex novo* semblava una aposta hercúlia, inassequible.

El País - 3/2/2016

ex primer -a secretari -ària m. i f.

L'equip de Chacón, única aspirant en les primàries convocades el juliol passat, va suscitar un gran malestar al partit al deixar fora de la candidatura l'*ex primer secretari* Pere Navarro.

El Periódico (català) - 28/4/2016

ex primer ministre m. [+]

El tribunal de la ciutat italiana de Monza va dictar dilluns la sentència definitiva de divorci entre l'*ex primer ministre* italià i la seva segona dona, l'actriu M¡iriam Raffaella Bartolini, coneguda artísticament com a Veronica Lario.

Diari ARA - 21/2/2014

ex professo loc.

Vídeos, fotos, autoedició, exercicis i dinàmiques *ex professo*: una revolució.

Time Out Barcelona - 27/3/2015

exaequo loc.

Òmnium Cultural ha decidit atorgar *exaequo* el Premi Internacional J. B. Cendrós al diari francòfon nord-català l'Indépendant i a la revista acadèmica Catalan International View, per la seva contribució col·lectiva a la internacionalització de la realita

El Punt Perpinyà - 19/12/2013

ex-aequo loc.

Premi de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació, *ex-aequo*.

Síntesi memòria IEC - 11/10/2011

exaescala f.

En aquest sentit, els especialistes en supercomputació consideren que el salt a l'*exaescala* que preveuen tant els Estats Units com el Japó (els nipons han anunciat una màquina en l'entorn d'un exaflop per al 2021) permetrà revolucionar camps tan variats

La Vanguardia - 17/7/2016

exafició f.

Dos minuts abans del començament del partit entre el Reial Madrid i l'Sporting de Gijón, Ronaldo Luiz Nazario da Lima ha saltat al terreny de joc del Santiago Bernabéu per rebre un calorós homenatge d'una de les seves *exaficions*.

Diari ARA - 3/4/2011

exaflop m. [+]

La "iniciativa nacional i estratègica de computació" que l'any passat va firmar Barack Obama és encara més ambiciosa i preveu construir, abans del 2025, el primer sistema de còmput a exaescala del món, és a dir, saltar dels petaflops als *exaflops* i munt

La Vanguardia - 17/7/2016

exalt càrrec m. i f. [+]

Farà seure al banc dels acusats *exalts càrrecs* de l'administració valenciana del PP.

Avui - 8/2/2016

ex-alt càrrec m. [+]

Dos *ex-alts càrrecs* públics més dels governs del PP, Gonzalo Solana i Luis Valero Artola.

La Vanguardia - 19/2/2014

exalt funcionari m.

L'article ve firmat per un *exalt funcionari* del banc central xinès i per un economista del China Development Bank, els quals se suposa que són molt afins a Pequín.

El Periódico (català) - 23/8/2011

exalumne exalumna m. i f.

El debat va arribar fins al punt que, a última hora del matí, hi va haver *exalumnes* que van recriminar a una televisió el fet que intentés gravar el testimoni de dos estudiants de l'institut, perquè asseguraven que eren menors.

El Punt - 21/4/2015

examic examiga m. i f.

Però li falta la seva peça més preuada, el seu *examic* i ara enemic a mort, el clergue Fethullah Gülen, que considera el cervell de la temptativa del 15 de juliol passat.

La Vanguardia - 6/8/2016

exbarri m.

I en la seva accelerada davallada anirà a raure a Salt, *exbarri* de Girona i ara el municipi amb més immigració i atur de Catalunya, on acabarà d'asfixiar-se en els seus esforços per integrar-se i redimir una societat totalment desestructurada.

Avui - 3/6/2011

ex-blanc-i-blau m.

L'*ex-blanc-i-blau* torna a triomfar al seu país amb el Yokohama Marinos.

El Periódico (català) - 22/3/2010

exbloc m.

La unió d'un grup de països en una moneda única, amb lliure moviment dels capitals i de les persones i que a més inclogués els territoris de l'*exbloc* comunista podia semblar una utopia, però en bona part és avui una realitat.

Presència - 20/1/2012

excap de comunicació m.

L'*excap de comunicació* de Presidència creu que Montilla podria fer "el sacrifici" de ser el número 2 d'un govern CiU-PSC.

Avui - 9/1/2010

excap de gabinet m. [+]

L'*excap de gabinet* de Christine Lagarde, Stéphane Richard, ha estat imputat a petició de la fiscalia per estafa en banda organitzada en el cas Tapie.

El Periódico (català) - 13/6/2013

excap terrorista m.

França entrega a Espanya l'*excap terrorista* 'Susper'.

El Periódico (català) - 23/6/2010

excarcelar v. tr

Després de rebre la solidaritat de milers de persones, i d'haver-se comprovat que no podia col·laborar amb un grup terrorista que no existia, la jove de Sarrià de Ter *va ser excarcelada* no sense abans passar quatre mesos a la presó.

El triangle - 31/5/2013

excàrrec m. [+]

Pactar penes inferiors a dos anys de presó feia presagiar que l'amo de les acadèmies i els dos *excàrrecs* d'UDC no entrarien a la presó, pel fet de no tenir antecedents, però l'Audiència de Barcelona va exigir incondicionalment el seu ingrés a la presó e

Diari ARA - 3/7/2013

excel m. [+]

Hendon va descobrir que l'*excel* d'RR contenia un error que n'excloïa diversos països amb deute elevat.

La Vanguardia - 2/5/2013

excepcionalisme m.

Certament la sida per les seves característiques ha estat acompanyada d'un *excepcionalisme* que no tenen altres malalties.

El Periódico (català) - 3/6/2011

excepcionalista adj.

No podem renunciar a tot el que s'ha aconseguit científicament, socialment i políticament, però no podem caure en l'error d'instal·lar-nos en el discurs *excepcionalista*, políticament correcte, però deslligat dels resultats.

El Periódico (català) - 3/6/2011

exchange of letters m.

Poc després d'arribar al Palau de la Generalitat, l'aleshores president Pujol va establir un *exchange of letters* amb el govern de la regió francòfona.

El triangle - 19/4/2013

exclòs exclosa m. i f.

I també temo que sorgeixi una lesió d'*exclosos* al costat d'aquests 'Homo Deus' superhumans.

La Vanguardia - 19/10/2016

exclub m. [+]

El nom del Bayern va aparèixer a la segona boleta que va treure Luís Figo en el sorteig de les semifinals, darrere de la del Madrid, aparellant el seu antic amic del Barça amb el seu també *exclub* blanc.

El Periódico (català) - 13/4/2014

exclusió social f.

L'*exclusió social* no és inevitable sinó polititzable: s'hi pot incidir, està subjecta a resposta.

Diari ARA - 21/2/2014

excocaïnòman excocaïnòmana m. i f.

Dodi, el fill consentit i playboy, *excocaïnòman*, amic d'actrius i models, l'abraçava a coberta i alhora abraçava la seva dissort i la seva fama, l'imant de la popularitat i l'estigma de la princesa del poble.

La Vanguardia - 6/8/2016

excolònia f. [+]

Atenia aquesta setmana en una tenda de campanya davant la seu del cap executiu de l'*excolònia*, CY Leung.

El Periódico (català) - 13/10/2014

excombatent m. i f.

Els *excombatents*, però, continuen vivint entre la vergonya i l'anonimat.

La Vanguardia - 6/8/2016

excomunista m. i f. [+]

Polònia és el país de l'Europa Central *excomunista* i el que hi passa es nota molt i impressiona més a tot el continent

La Vanguardia - 5/2/2016

exconseller -a delegat -ada m. i f.

L'*exconseller delegat* de CaixaBank Juan María Nin ha fitxat com a conseller del grup financer francès Société Générale, segons va confirmar a aquest diari.

El Periódico (català) - 28/4/2016

exconseller delegat m.

Què són 38 milions d'euros, en comparació amb els 88 milions que s'ha emportat del Banc Santander el seu *exconseller delegat*, Alfredo Sáenz, condemnat, inhabilitat i, posteriorment, indultat per José Luis Rodríguez Zapatero?

El triangle - 31/5/2013

exconsellera general f. [+]

Els nous ministres són l’excònsol d’Andorra la Vella Rosa Ferrer, que assumeix la cartera de Relacions Institucionals, Afers Socials i Ocupació; l’*exconsellera general* Sílvia Calvó, que s’encarrega de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat; Jordi To

Ara Andorra - 25/4/2015

excònsol major m.

L’*excònsol major* de Sant Julià de Lòria Ricard Tor Riba va morir dilluns a la matinada a l’edat de 75 anys.

Diari Bondia - 9/2/2015

excretar v. tr

*Excreta* Rajoy: Artur Mas encara és a temps de rectificar sobre la consulta.

Diari ARA - 24/3/2014

excúpula f. [+]

Varela, jutge de ploma descriptiva i àgil, raona en la seva sentència que la conducta dels acusats -n'estaven els membres de l'*excúpula* d'Urbanisme de Barcelona, amb Millet i Montull- no va excedir aquests límits.

La Vanguardia - 10/6/2016

excusenik adj.

[...] i, així, estigmatitzats i desqualificats com a justificacionistes (*excuseniks*, segons la celebrada expressió del The New York Times).

La Vanguardia - 19/1/2015

exdirector exdirectora gerent m. i f.

Ahir a la nit, El Canfidencial i La Sexta van revelar que l'*exdirector gerent* de l'FMI i exvicepresident del govern Rodrigo Rato va recórrer a Mossack Fonseca per esborrar el rastre del patrimoni que ocultava a l'exterior, abans que l'Agència Tributària

La Vanguardia - 18/4/2016

exdirector general m. [+]

Es tracta de l'expresident del consell d'administració Modesto Crespo, l'*exdirector general* Roberto López Abad, qui fóra la seua successora en el càrrec María Dolores Amorós i els exdirectius Vicente Soriano i Teófilo Sogorb.

El triangle - 15/3/2013

executivitat f.

En canvi, assenyala el TSJC en el seu acte, la suspensió de l'*executivitat* no genera cap perjudici, ja que la legislació vigent ja preveu l'obligació dels ciutadans d'identificar-se a requeriment d'una autoritat o funcionari legitimat per fer-ho, de man

El Periódico (català) - 18/1/2011

exegeta m. i f.

Els seus *exegetes* justifiquen aquesta pràctica en el pànic que senten els seus autors de ser titllats de liberals, quan seria una temeritat fer-ho, igual que seria qualificar així el governador Linde i encara més el subgovernador Fernando Restoy.

El Periódico (català) - 16/6/2015

exemplaritzant adj. [+]

La setmana passada va transcendir que Felip VI va revocar el títol de duquessa de Palma que ostentava Cristina, en un gest que demostra voluntat *exemplaritzant* i impotència al mateix temps.

El Periódico (català) - 16/6/2015

exemplaritzar v. tr [+]

A partir del moment en què van augmentar les crítiques, l'ajuntament va voler dur a terme actuacions *exemplaritzants* i fa unes setmanes va precintar els equips de música de vuit locals per vulnerar la normativa acústica municipal.

El Periódico (català) - 3/9/2014

exemple-conseqüència m.

I si a Eurovisió s’hi presenta el tal John Cobra, clar *exemple-conseqüència* del model educatiu i social neoprogre que hem hagut de patir, doncs la gent va i el vota.

Avui - 25/2/2010

exemplificador -a adj.

En tot cas, tindria un efecte *exemplificador* de repartiment de les càrregues de la crisi, com s'han encarregat de posar negre sobre blanc els dirigents de les dues centrals sindicals majoritàries, CCOO i UGT, Fernández Toxo i Cándido Méndez, respectivam

El Periódico (català) - 23/8/2011

exequip m. [+]

La setmana passada va se el porter Adán qui es va manifestar a favor de fotre la Lliga al Barça perquè el Madrid, el seu *exequip* fos el campió.

El Periódico (català) - 28/4/2016

exespanyol -a adj.

Però, recolzat des del més enllà pel seu mentor Pujol ---*exespanyol* de l'any de l'Abc ja reconvertit en sobiranista i a punt de ser andorrà d'honor---, només li va fer falta a vostè, afrancesat, encomanar-se a Le Tartuffe de Molière per recordar que una

El Periódico (català) - 18/7/2015

exfilial m.

Des de llavors, per les files de Rayo han passat joves futbolistes d'arreu del món, que han convertit l'*exfilial* del Racing en un nou planter, ara global.

Avui - 3/6/2011

exhibir la bandera loc.

L'èxit dispar segons el territori tant de resultats com de participació no semblava que afectés una direcció socialista força satisfeta amb el fet d'haver salvat els mobles i haver impedit que l'ala crítica es plantés ahir a Ferraz *exhibint la bandera* d

Avui - 1/3/2016

exili interior m.

Més encara, un representant del que coneixem com l'*exili interior*.

Lletres - 1/2/2010

eximperi m.

És el colorit imperial que tenen les glòries passades d'un país que es resisteix a deixar de ser una potència i acontentar-se amb la normalitat dels *eximperis*.

La Vanguardia - 18/4/2013

exitós -osa adj. [+]

Al seu vídeo més *exitós* ens ensenya a preparar, únicament abillat amb uns bòxers grisos, un púding de xia amb maduixes, gerds, canyella i llet d'ametlles.

Diari ARA - 11/11/2016

exlibris m.

La Memòria Digital de Catalunya és un dipòsit des del qual es poden consultar en accés obert, col·leccions digitalitzades de revistes catalanes antigues, fotografies, mapes, cartells, *exlibris*, etc. relacionats amb Catalunya.

L'Hiperbòlic - 1/2/2010

ex-librista m.

Ell es defineix com un artesà de les belles arts, té un gran coneixement de l’artesanat, especialment en relació amb els mobles (autor del llibre El moble andorrà), i és escultor, ceramista, il·lustrador, gravador, dibuixant, *ex-librista* (marques de pro

Diari Bondia - 9/2/2015

exmà dreta f.

El president dels EUA, Barack Obama, ja ha felicitat la seva *exmà dreta*.

El Periódico (català) - 23/2/2011

exmonopoli m.

Aquests preus són una referència vàlida, i per això són els que ha imposat a Telefónica en l'acord amb Vodafone i Orange, tot i que, inicialment, l'*exmonopoli* estatal volia cobrar entre un 18% i un 24% més.

Diari ARA - 13/7/2013

exnúmero 1 m. [+]

L'*exnúmero 1* suís guanya Simon i es col·loca a 900 punts d'acabar l'any primer del món.

El Periódico (català) - 13/10/2014

exnúmero dos m. [+]

Igual que Juan Carlos Gafo, ja *exnúmero dos* de la Marca Espanya, Pérez Trigueros, del Partit Popular, no va poder evitar comentar la xiulada que una part del públic que era a la cerimònia d'inauguració al Palau Sant Jordi va fer al sentir l'himne espany

El Periódico (català) - 23/7/2013

ex-número dos m.

Xavier Solà, *ex-número dos* del Departament de Cultura i excap de serveis jurídics de l'ACM.

La Vanguardia - 3/5/2013

exnúmero u m. [+]

L'*exnúmero u* haurà d'esperar una mica més, però les seves aspiracions i il·lusions per a l'any 2013 estan fixades a tornar a jugar el meu millor tennis i sense dolor.

El Periódico (català) - 3/1/2013

exoma m.

Volem obtenir la seqüenciació de l'*exoma* humà, el millor mètode disponible actualment per trobar el d'Opitz C, segons Grinberg.

La Vanguardia - 31/12/2014

exoplaneta m. [+]

I després d’analitzar-les i combinar-les amb dades de diversos instruments d’exploració i amb nous mètodes d’anàlisi, com el de velocitat radial, hem detectat un nou *exoplaneta*, és a dir fora del nostre sistema solar, que és el més proper a nosaltres.

La Vanguardia - 17/11/2016

exorcisme m.

El ple municipal barceloní d'ahir es va convertir en una mena d'exercici espiritual, d'*exorcisme* col·lectiu per intentar treure's de sobre l'etiqueta que persegueix la ciutat els últims anys.

El Periódico (català) - 2/10/2010

expa m.

No és aquest el cas, ni molt menys, dels que aquí anomenen els *expa*, és a dir, els expatriats.

El Periódico (català) - 23/2/2011

expansió quantitativa f.

Les injeccions monetàries que realitza cada mes a través de la compra de títols de deute públic, conegudes amb el nom d'*expansió quantitativa*

La Vanguardia - 11/3/2016

expartit m.

García, per la seva banda, ha assegurat que sent vergonya del seu *expartit*, el PSC, en el qual va militar durant 20 anys, quan el sent parlar al Parlament.

Diari ARA - 3/10/2013

expatriat m. [+]

La majoria no pensa a tornar, passi el que passi en els propers mesos i, entre desenes d'*expatriats* entrevistats aquí aquests dies, pocs es declaren optimistes.

La Vanguardia - 9/3/2013

expatriat expatriada m. i f. [+]

El director d'un d'aquests centres, l'IT Hub, Antonio Manso, valorava ahir que, “des del punt de vista geogràfic, Barcelona és molt interessant, perquè permet viatjar a qualsevol punt d'Europa en un parell d'hores”, i alhora també “facilita la captació de

Avui - 1/3/2016

expedició de camp f.

Aquest estiu, per exemple, aniré durant un o dos mesos a l'Àrtic amb una *expedició de camp*.

El·lipse - 1/1/2012

expeditor m.

El director de l'Energia del ministeri, Pierre Marie Abadie, ha fet saber al senador que el projecte Midcat queda ajornat en raó de la feble demanda dels *expeditors* de gas natural espanyols i francesos que serien els utilitzadors d'aquesta infraestructu

El Punt Perpinyà - 29/3/2013

expenedora f.

Als passatgers que compren una targeta multiviatge a les *expenedores* de les estacions de tren se'ls diu que la T-10, és a dir, la d'una única zona tarifària, "no és vàlida per al metro de l'aeroport".

La Vanguardia - 1/3/2016

experiencial adj. [+]

Aquests coneixements tècnics no procedeixen exclusivament de la seva capacitat retòrica, sinó d’un procés d’acumulació de plusvàlua intel·lectual: del capital *experiencial* acumulat de tota l’assemblea que, en la seva redistribució, sofreix un curtcircui

Catalunya - 1/1/2016

experimentalitat f. [+]

D'altra banda, el Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional contra l'increment del nivell d'*experimentalitat* de les enginyeries i el conseqüent augment del cost de la matrícula, la qual cosa suposa una injustícia en dificultar l'accés al

Bon dia - 25/7/2013

expertise f.

Som una companyia global i podríem ser en altres països amb costos laborals més baixos o amb condicions fiscals més favorables, però aquí hi ha una cosa única, l'*expertise*, les competències adquirides pels treballadors i els recursos humans qualificats a l'abast, ja que Catalunya ha sigut sempre potent en l'àrea tèxtil.

Diari ARA - 23/3/2014

expijama m.

Es presentava com un *expijama* amb referència a l’uniforme dels deportats.

La Vanguardia - 2/12/2012

exploitation f.

Eren els cines d'*exploitation* americans, uns locals tronats dels 60 i 70, oi?

Time Out Barcelona - 18/12/2014

explosionar v. intr. [+]

Algunes de les peces estaven en perfectes condicions de funcionament i llistes per *explosionar*, segons la Policia.

Diari ARA - 3/6/2012

explosiu -iva adj.

El quartet colombià és el principal responsable de la internacionalització de la champeta, gènere inicialment conegut com a teràpia criolla, i que reapareix a Sónar després del seu més que *explosiu* debut en l’edició del 2010.

El Periódico (català) - 16/6/2015

explosivitat f. [+]

És l'exblaugrana Bellerín qui ataca amb més freqüència i *explosivitat*.

Diari ARA - 23/2/2016

expo f.

Dins dels actes de IluStation 2011, destaca l'*expo* del setmanari on-line El Estafador.

GO! - 1/6/2011

expoli m.

Sempre pactara amb la Moncloa l'*expoli* de Catalunya a canvi de quatre veces per a ell i els seus.

Avui - 13/2/2010

expoliar v. tr

Per Lucena, expressions com Madrid ens maltracta o Espanya ens *expolia* impossibiliten un acord per a la consulta que, diu, ja estaria en marxa si el PSC governés.

Diari ARA - 3/6/2013

exposició-concurs f.

Es tracta d'una *exposició-concurs* tant de fotografia (blanc i negre i color) com de projeccions d'audiovisuals (diapositives i vídeo) professional i amateur, en dues categories, en la qual les persones amants de la muntanya i de la càmera tenen l'oportu

Natura i Aventura - 1/1/2010

expotència f.

Quan es compleixen tres mesos de l'inici de l'operació militar internacional a Líbia, Itàlia, un dels principals socis de l'aliança i *expotència* colonial a l'Estat nord-africà, va obrir ahir la primera bretxa d'envergadura en la coalició militar.

El Periódico (català) - 23/6/2011

expremi m.

El grup egipci Front del 30 de Juny, que agrupa diferents grups opositors a Egipte, ha escollit l'*expremi* Nobel de la pau Mohamed ElBaradei com a representant encarregat de preparar una transició política i satisfer les demandes del poble.

Diari ARA - 3/7/2013

expremier m.

Durant la seva compareixença davant la comissió, presidida per l'antic alt funcionari John Chilcott, l'*expremier* ha insistit que tot el seu gabinet de ministres de l'època sabia que el camí que s'havia iniciat [...] podia portar a una intervenció milita

El Periódico (català) - 22/1/2011

exprés adj. [+]

Receptes amb productes de qualitat com les escopinyes amb crema de formatge i infusió de spirulina i chlorella, el tàrtar de cloïsses amb sopa de mongetes amb salsa verda i moll de vaca o la sopa *exprés* de cloïsses i navalles, s'han pogut degustar duran

El Periódico (català) - 28/4/2016

ex-pres ex-presa m. i f. [+]

En la seva nota, els *ex-presos* manifesten que "celebren la realització d'una exposició sobre la República, la dictadura franquista i la monarquia parlamentària actual mitjançant ---fpel que sabem fins ara--- la col·locació a l'exterior del recinte d'une

La Vanguardia - 6/8/2016

exprimer ministre m. [+]

El primer d'ells, l'*exprimer ministre* Alain Juppé, que disfruta d'una excel·lent popularitat i podria prendre-li a Sarkozy el suposat monopoli per unificar la dreta.

El Periódico (català) - 23/9/2014

Primer Anterior Següent Darrer

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa